Odoo: Kotisivujen luonti

(Website builder)

 

Odoo sisältää myös helppokäyttöisen "Website builder" työkalun yrityksen omien verkkosivujen tekoa varten. Sen avulla voit luoda verkkosivut nopeasti "drag and drop" menetelmää käyttäen. Voit mm. lisätä sivullesi useita erilaisia valmiita rakennepohjia, kuten otsikoita, kuvia tai vaikka tekstilohkoja, joita voi muokata verkkosivun tyylin mukaiseksi. Sivustolle voi myös helposti lisätä erilaisia valmiita ominaisuuksia, kuten blogi-, työnhaku-, kysely- tai yhteystietosivun.

Odoo text and image block


Allaolevassa videossa on havainnollistettu verkkosivutyökalun (website builder) käyttöä. Ensin siirrytään muokkaustilaan klikkaamalla "Muokkaa" painiketta sivun oikeassa yläreunassa. Sivun vasemmasta reunasta löytyy rakennepohjat, joita voi lisätä sivulle yksinkertaisesti siirtämällä ne haluttuun kohtaan. Videolla näytetään myös miten rakenteita pystyy muokkaamaan esimerkiksi vaihtamalla värejä, muuttamalla tekstilohkojen ja kuvien kokoa tai lisäämällä omia kuvia. Yläpalkista löytyy myös toimiva tekstieditori työkalu, jossa on suurin osa perustekstieditorin tärkeimmistä ominaisuuksista (esim. fonttikoko, tekstin lihavointi ja tekstin tasaukset).
 
 


Verkkosivustolle voi helposti lisätä uusia sivuja klikkaamalla "Uusi" painiketta oikeassa yläreunassa. Halutessaan sivuille voi myös luoda alisivuja. Tämä onnistuu klikkaamalla muokkaustilassa mitä tahansa linkkiä sivun yläreunassa ja seuraavassa ruudussa klikkaamalla "Muokkaa valikkoa" painiketta. Nyt voit vapaasti siirtää sivuja haluamasi pääsivun alisivuiksi. Allaolevassa kuvassa on omien verkkosivujemme valikko alisivuineen.


Odoo image and text block

Verkkosivuille voi myös lisätä monia valmiita ominaisuuksia joista voi olla hyötyä yrityksellesi (klikkaa "Uusi" painiketta sivun oikeassa yläreunassa). Jotkin sovellukset ovat jo valmiina asennettuna Odoo:ssa, mutta osa pitää asentaa Odoo sovelluskaupasta, jotta niitä voi käyttää. 

Seuraavassa on listattuna muutama hyödyllinen lisäominaisuus, joita voit lisätä verkkosivullesi:

  • Verkkokauppa (eCommerce)- Luo yrityksesi verkkokauppa verkkosivullesi. Lue lisää: Odoo 10 verkkokauppa.

  • Blogi- Yrityksesi oma blogisivu, jonne voit kirjoittaa omia ajatuksiasi asiakkaidesi luettavaksi.

  • Työnhaku- Tällä sivulla voit julkaista tietoa avoimista työpaikoista, joita työhakijat voivat kätevästi hakea verkkosivusi kautta. Lue lisää:  Rekrytointitoiminto.

Kirjoita kommentti

Sinun on oltava kirjautunut sisään kirjoittaaksesi kommentin.